Historie

Jaarmarkt Schoonrewoerd 2023

Dit jaar was half mei tijd voor de markt. Deze viel in het jubileumjaar van 1000 jaar Schoonrewoerd. Om hier in een thema te zoeken zijn we opzoek geweest naar oude ambachten op de mart te krijgen, dit viel helaas tegen om dit te realiseren. Wel hebben we oude trekkers van de Langs Slag op de mart gekregen, waarvoor hartelijk dank.

Iets meer kramen en handelaren dan vorig jaar kwamen naar het dorp. De nieuwe dingen waren oa dit jaar: appels en peren, babykleding, keuken en bakartikelen, ruiterkleding, handgemaakte kaarsen, dameskleding, de kapster en heukelumse karkelingen. Voor ons weer goed om hierop door te bouwen naar een nog voller evenement. Weet u iets of iemand wat gemist wordt op de markt, meldt het ons en we gaan er mee aan de slag.

De Amaliastraat was weer het bolwerk van de botsers. Echter door een storing een uurtje stil, maar dat werd nadien gelukkig weer goedgemaakt. Waar zie trouwens nog dat je kan botsen voor een euro? Ik denk vrijwel nergens… Komt allemaal door de vele sponsoren, groot en klein

Het marktcomité had zelf weer de trampoline naar het dorp gehaald. Daarnaast kon er ook een glittertattoo gezet worden, deze was mega druk. Naast dit kon men een ritje maken op de stier en de Kop van Jut weer laten jengelen. Doordat het vorig jaar de sterksten lang bleven doorslaan heeft onze maker van de Kop een zwaarder gewicht gemaakt om zo het iets minder lang te laten duren. Voor volgend jaar iets meer trainen mannen! En uiteraard zijn er ook dames welkom om hun krachten te laten tonen…

De uitslagen hiervan waren:

Rodeostier Kop van Jut
1e Noelle Kool 1e Kees Brouwer
2e Martin v/d Enden 2e Cor de Wildt
3e Femke Kool 3e Arie-Jan de Pater

Vanaf 13.30 uur trad de clown op om de kleinsten te vermaken. Wederom een volle tent en achteraf weer een tevreden clown. Mooi om te zien dat de jongste inwoners zo kunnen genieten van de markt. Tijdens dit optreden werd het kinderspel opgebouwd. Een route lopen met water en vervolgens de pion van de balk spuiten door goed te mikken. Het mooiste was dat iedereen winnaar was en kon grabbelen in de grabbelton en een consumptie kon halen bij de patatkar. Geen uitslag van wie de beste was, wat hier wint iedereen….

Na het kinderspel was het tijd voor de zeephelling. Snel de baan over heen en terug. 2 maal een poging en uiteraard een nat pak…

Uiteindelijk waren er drie prijswinnaars:

1e Piotr

2e Rosalie

3e Eliane

S’avonds was er weer touwtrekken. Na een tijd van lobbyen via de socials en diverse oproepen in de Klepper hadden zich 7 teams opgegeven. Genoeg om de karren met zand te laten komen van 1 van onze sponsoren. Half 7 was het opgeven, maar wat bleek, in totaal 18 teams!!

Dit overtroef zelfs onze verwachting…

Er kon gestreden worden in 2 klasse: 16-18 jaar en de categorie 18 jaar en ouder. Helaas was er maar 1 team in de klasse 16-18, dus deze deed mee in de 18 jaar en ouder.

Na vele spannende potten was er de finale tussen de Verkroostjes en de Mari’s.

Uiteindelijk gingen de Mari’s er met de winst er vandoor. Tijdens de prijsuitreiking kregen we gelijk de complimenten over dit en zeker de moeite waard om dit weer jaren door te kunnen zetten.

De volgende ploegen vielen in de prijzen:

1e prijs de Mari’s

2e prijs Verkroostjes

3e prijs Bruynes

4e prijs Klaplopers

Aanmoedigingsprijs: de Ambachterij

Tijdens het touwtrekken werden de loten van de grote verloting getrokken.

De uitslag:

1e prijs 0125 6e prijs 1806
2e prijs 2335 7e prijs 0431
3e prijs 1907 8e prijs 2292
4e prijs 0396 9e prijs 0794
5e prijs 2401 10e prijs 0551

Dankzij uw deelname en met dank aan de sponsoren kunnen wij terugkijken op een mooie jaarmarkt. We zien jullie graag volgend jaar op 10 mei 2024 weer!

De Marktmeesters

Jaarmarkt Schoonrewoerd 2022

Na 2 jaar geen markt was er weer 1. En wat voor 1. Volle bak! Zelfs het weer speelde goed mee, waar bewolking en harde wind werd verwacht stond er een licht zonnetje en een klein briesje. Waar verschillende mensen gestopt zijn met hun handel staan weer andere op. Toch zien we dat er nog ruimte is voor wat meer kramen om het nog voller te krijgen, we doen ons best! En een nieuwe locatie voor de botsauto’s. Heerste bij ons wel wat spanning hoe het zou gaan, maar zover allemaal goed verlopen. Het was mooi om te zien dat de auto’s langs de Provinciale weg tot aan het Shell tankstation stonden en ook zo richting Leerdam. Als je dat ziet, weet je dat het druk is geweest op de ‘Mart’.

Het marktcomité had zelf weer de trampoline naar het dorp gehaald. Daarnaast kon er ook een glittertattoo gezet worden, deze was mega druk. Dit alles was geheel gratis door de sponsoren die de jaarmarkt steunen. Naast dit kon men bierpul schuiven en de Kop van Jut weer laten jengelen.

De uitslagen hiervan waren:

Bierpul schuiven Kop van Jut
1e Jesse Burggraaf 1e Henk Brouwer
2e Lars 2e Wilco Bruijnes
3e Jelle Bok 3e Alexander Verhoef
4e Matthias Vink en Bogdan

Vanaf 14.00 uur trad de clown op om de kleinsten te vermaken. Wederom een volle tent en achteraf weer een tevreden clown. Mooi om te zien dat de jongste inwoners zo kunnen genieten van de markt. Tijdens dit optreden werd het kinderspel opgebouwd en het spuithuizenbrandweerspel voorbereid. Bedoeling was om zo snel mogelijk de brand te blussen, dit door de juiste blustechniek toe te passen en goed te mikken. Het mooiste was dat iedereen winnaar was en kon grabbelen in de grabbelton en een consumptie kon halen bij de patatkar.

De uitslag:
1e Soraya Wetzler
2e Sofia Stukker
3e Jesse Baan

Na het kinderspel was het tijd voor kuipsteken. Simpel, een stok door een gat steken en droog blijven, hoe makkelijk kan het zijn? Behalve als de snelheid opgevoerd werd…

Uiteindelijk waren er drie prijswinnaars:

1e Dave Sterk

2e Diego de Ruyter

3e Joa Mourik

Het spel dat in de avond gespeeld werd, was ‘minute to win it’. Iedereen kon meedoen en ook iedereen kon winnen. Het was erg druk op het marktplein en daar waren we ontzettend blij mee. Bij het spel had je twee uur de tijd om tien spelletjes voldoende af te ronden. De spellen bestonden o.a. uit: appels stapelen, fietspompen, moeren stapelen, bekers verplaatsen met een ballon, een draad door een naald doen, opdrukken en nog meer. Iedereen die tien spelletjes had afgerond, maakte kans op een van de vijf prijzen.

1e prijs Joël van Vulpen

2e prijs Maud Middelkoop

3e prijs Roan Visscher

4e prijs Boedha

5e prijs Oliva Geerling

Tijdens Minute to win it werden de loten van de grote verloting getrokken.

De uitslag:

1e prijs 34643 6e prijs 32254
2e prijs 34415 7e prijs 32974
3e prijs 34135 8e prijs 34022
4e prijs 33727 9e prijs 33714
5e prijs 32323 10e prijs 34074

Dankzij uw deelname en met dank aan de sponsoren kunnen wij terugkijken op een mooie jaarmarkt. We zien jullie graag volgend jaar op 19 mei 2023 weer!

De Marktmeesters

2019

Een late markt in 2019.

Niet dat deze later begon dan anders, maar laat in het jaar. Maar goed ook, want te kort op de feestweek is ook niets.

Deze markt was iets kleiner dan andere jaren, er waren minder kramen te bewonderen door helaas een aantal afschrijvers. De markt was dan wel iets kleiner, maar zeker niet minder druk met bezoekers.

S ‘morgens was er tijdens de markt mogelijkheid om geld te winnen in de wervelwind. Helaas bleek met de opbouw er een mechanisch defect te zijn, dus jammer genoeg kon dit spel niet mee doen. Wel was er weer de mogelijkheid om mee te doen met de Kop van Jut.

Mooie deelname met een spannende finale, met de volgende uitslag:

1eReindert de Bruin

2eLeonard Zuka

3eRonald van Tilburg

Vanaf 14:00 uur ging de clown optreden om de kleinste te vermaken. Wederom een volle tent en achteraf weer een tevreden clown. Mooi om te zien dat de jongste inwoners zo kunnen genieten van de markt. Tijdens dit optreden werd het kinderspel opgebouwd en was het fietsen m omhoog gearriveerd. Het kinderspel was op snelheid een brandje blussen (hoe kan het ook anders als de brandweer de markt organiseert). Overigens was elke deelnemer winnaar hier en kreeg iedereen die mee deed een consumptiebon.

De uitslag is:

1eBram Sterk

2eLisanne Polman

3eSara Verhoeff

Fiets m omhoog was het 2emiddagspel.

Hiervoor moest je verticaal omhoog fietsen, uiteraard werd je gezekerd om geen ongelukken te veroorzaken. Als je als eerste boven was, dat was op een meter of 10, dan ging je door naar de volgende ronde, net zo lang tot er 4 overbleven om te strijden voor de prijzen. De volgende personen waren het snelst op de fiets:

1eJoran van Vliet

2eAndreas Sterk

3eFerry Bakker

4eOle Roeland

Na wat te hebben gegeten werd het laatste spel opgebouwd. Dit was Pitstop.

Om de Pitstop zo goed mogelijk te kunnen doen had je kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, rust en een goede communicatie nodig. Sommige kunnen dat alleen, hier waren het teams van 4 personen. Het was een parcours waar met begon met het wisselen van autobanden. Van voor naar achter en van achter naar voor. De deskundige jury zorgde er elke keer weer voor dat de banden met dezelfde kracht vastgezet werd. Na het wisselen gingen twee personen met een soort van bakfiets slalommend over dorp, waarbij de bestuurder geblinddoekt was, het was aan degene die achter hem stond om goede en duidelijke aanwijzingen te geven.

Als het fietsen klaar was zat 2 personen klaar om 10 meter omhoog te fietsen en vervolgens stopte de tijd. Na 2 uur spelen werd de volgende uitslag bekend gemaakt:

1eTeam Bruijnes

2eDe Diva’s

3eChromosoom

Tijdens de Pitstop werden er loten getrokken van de grote verloting, de volgende lotnummers vielen in de prijzen:

1e31877

2e30466

3e30924

4e31692

5e31844

6e31209

7e31109

8e30446

9e32127

10e29896

Dankzij uw deelname en dank aan de sponsoren kunnen wij terugkijken op een mooie jaarmarkt, tot volgend jaar.

2018

Dit jaar nieuw op de jaarmarkt het marktplein. Het kerkplein omgetoverd naar het marktplein waar er verschillende spelletjes en activiteiten te doen waren. Nieuw ook op de markt waren de tuinplantjes, Nano doekjes en een boek over Loosdorp. Iets minder warm dit jaar vergeleken met vorig jaar, maar zeker niet minder druk. Mooi was te zien dat de auto’s langs de provinciale weg tot aan het Shell station stonden. Als je dat ziet, weet je dat het druk is op de Mart.

Het markt comité had zelf weer de trampoline naar het dorp laten komen, net als het zetten van een tattoo. Dit alles geheel gratis door de sponsoren die de jaarmarkt steunen. Naast dit kon men bierpul schuiven en de Kop van Jut weer laten jengelen.

De uitslagen hiervan waren:

Bierpul schuiven Kop van Jut
1eMarius Verheij 1e Arjan de Pater
2e Arie de Bruin 2e Jan Brouwer
3eRamon de With 3e Aart Brouwer

Vanaf 14:00 uur ging de clown optreden om de kleinste te vermaken. Wederom een volle tent en achteraf weer een tevreden clown. Mooi om te zien dat de jongste inwoners zo kunnen genieten van de markt. Tijdens dit optreden werd het kinderspel opgebouwd en het klepelhangen voorbereid. Het kinderspel was een klein parcoursje afleggen met water op je hoofd. Een klein beetje nat worden op deze warme dag is dan ook niet erg. Overigens was elke deelnemer winnaar hier en kreeg iedereen die mee deed een consumptiebon.

De uitslag:
1eJasmijn
2e Julio
3eAnne Mare

Het klepelhangen was boven een bad met water, warm water te verstaan, gehaald bij 1 van onze sponsoren. Wie is er het sterkst en blijft er het langs droog? Nadat er in de eerste ronde een aantal waren afgevallen werd er gehangen op tijd en kwamen uiteindelijk tot 3 prijswinnaars:

1eDirk-Jan Kaan

2eToon Broer

3eMarina v/d Brink

Wederom was er weer hardlopen op het dorp. Van Blitterswijk tot de Dagwinkel en zo een aantal rondes. Eerst was de jeugd aan de beurt een later de ouderen. Deelname was groot, wat wordt Schoonrewoerd een sportief dorp.

De uitslag:

Heren: Mart Mourik

Dames: Lotte van de Poel

kinderen t/m 12 jaar: Yme Steijsiger

Het avondspel was win it in a minute. Iedereen kan meedoen en ook iedereen kan winnen. Wij vonden het super druk op het marktplein en daar doen we het ook voor. 2 uur de tijd om 10 spelletjes voldoende af te ronden. Onder andere was er te doen: appels stapelen, zaklopen, moeren stapelen, darten, opdrukken, sjoelen en nog vele andere spellen.

Iedereen die 10 spelletjes had afgerond maakte kans op 1 van de 5 prijzen die bij 1 van de sponsoren vandaan komt.

1eprijs tablet met toetsenbord

2eprijs Dashcam Transcend

3eprijs externe hardeschijf 2TB

4eprijs mini dashcam

5eprijs bureaulamp met verstelbaar licht

Deze prijzen gingen naar de volgende personen:

1eprijs Rachel van Vulpen

2eprijs Jaco van Soest

3eprijs Marina v/d Brink

4eprijs Eline Kemkes

5eprijs Rindert den Hertog

Tijdens het win it in a minute werden de loten getrokken van de grote verloting.

De uitslag:

1eprijs 29653 6eprijs 27955
2eprijs 27953 7eprijs 29196
3eprijs 27483 8eprijs 27860
4eprijs 29654 9eprijs 28579
5eprijs 27848 10eprijs 29604

Dankzij uw deelname en dank aan de sponsoren kunnen wij terugkijken op een mooie jaarmarkt, tot volgend jaar.

2017

Elk jaar weer nieuwe dingen op de markt is niet heel makkelijk, maar toch proberen we dat wel. Dit jaar was er onder andere te verkrijgen tuinfakkels, kruiden en specerijen, haaraccessoires, spinners, wenskaarten, stenen tuinbeelden enz. Vroeg op voor de marktmeesters om alles in goede banen te begeleiden. Veel handelaren kwamen met een glimlach het dorp oprijden en gingen ook zo weer van het dorp af, goed en leuk verkocht. Mede mogelijk gemaakt door het heerlijke weer.

Naar mate de dag vorderde werd het warmer op het dorp, maar gelukkig was er een diversietijd aan eten en drinkgelegenheden. Ook het heerlijke Italiaans ijs kwam met deze temperaturen goed van pas.

Het markt comité had zelf gezorgd dat de kinderen een tatoeage kon laten zetten, geen echte natuurlijk, maar een glittertattoo. Ook was er een karikatuurtekenaar die in enkele minuten een tekening van je kon maken. De vertrouwde trampoline was wederom aanwezig waar gesprongen kon worden. Dit alles was wederom gratis door de deelname van de vele sponsoren die de jaarmarkt rijk is. Dit jaar geen stropdasschieten, maar gaveldarten. Ook stond de Kop van Jut weer op z’n vertrouwde plaats. De uitslagen hiervan waren:

Gaveldarten Kop van Jut
1e Bart van Brakel 1e Jan Brouwer
2e Cees Bruijnes 2e Leonard Zuka
3e Jan Brouwer 3e Harold Burggraaf

Na de markt waren de handelaren de kramen aan het inpakken en de kramenbouwers konden de kramen opruimen. Tijdens dit hele gebeuren begon de voorstelling van de clown in de muziektent. De tent zat bom vol met de jongst jeugd van het dorp. Na de voorstelling van een uur was de gehele Dorpsstraat weer leeg en begon het spelletje voor de jongste kinderen: een hindernisbaan met water verplaatsen. En wat is er nu lekkerder om met het warme weer nat te worden. De deelname was dan ook groot, de uitslag:

1ste Dave, 2e Daan en 3e Daniel.

Voor de oudere kinderen werd het kuipsteken opgebouwd. Wederom een spel met water, dus lekker afkoelen. Op een kar zitten en de stok door de ring van de kuip steken. Moeilijk voor sommige, voor andere weer makkelijk. Nadat er in de eerste ronde een aantal waren afgevallen werd het parcours verzwaard en kwamen uiteindelijk tot 3 prijswinnaars:

1e Luca Panella

2e Marjolein Hekman

3e Emily Kaan

Om 18:00 uur werd er zand op de Dorpsstraat gereden, dit was voor de beachvolleybalvelden en gelijk een extra handicap tijdens het hardlopen. Wederom werd er in 3 categorieën gestreden om de eer: heren, dames en kinderen t/m 12 jaar. De uitslag:

Heren: Mart Mourik

Dames: Rianka Bikker

kinderen t/m 12 jaar: Yme Steijsiger

De volleybalvelden werden in gereedheid gebracht en de inschrijving om mee te doen liep als een trein. 15 teams gingen met elkaar de strijd aan voor de hoofdprijs en de felbegeerde eer. Om 19 uur werd de eerste bal geslagen en rond half 9 werd er duidelijk welke ploegen gingen strijden om de ereplaatsen. Er waren 4 prijzen, dus zo werd er door middel van kruisfinales beslist welke ploegen gingen strijden voor plek 1 en 2, en welke voor 3 en 4. Spannende wedstrijden waarin vaak goed en sportief gevolleybald werd, werd de rangschikking opgemaakt:

1e De goeie kant van de Dijk

2e Team Brouwer

3e Laatkomers

4e Verzin maar wat

Tijdens het beachvolleybal werden de loten getrokken van de grote verloting. Naast de 10 standaard prijzen, waren er nu 3 waardebonnen van restaurant ’t Veerhuys bij. 13 prijzen dus. De uitslag:

1e prijs 25076 6e prijs 25496 11e prijs 26269
2e prijs 26844 7e prijs 26032 12e prijs 26186
3e prijs 24797 8e prijs 25464 13e prijs 26238
4e prijs 24753 9e prijs 26447
5e prijs 27225 10e prijs 26054

2016

Een vroege markt dit jaar. Hiermee bedoelen we dat de markt al op 6 mei was en dus vroeg in het jaar viel.
Waar we de laatste week van april nog met de winterjas aanliepen en soms s’ morgens nog moesten krabben, was 6 mei
een prachtige dag. Op donderdag werden de kramen gezeten en al enkele voorbereidingen gedaan, zodat de
marktmeesters om 6:00 uur de handelaren naar de juiste plek konden wijzen. Dit alles verliep soepeltjes en op een
enkele opmerking na was iedereen toch tevreden.

Naar mate de dag vorderde kwam bij een ieder toch een glimlach op zijn of haar gezicht, de zon liep duidelijk
van zich spreken en de enkele opmerkingen waren al weer vergeten. Wederom waren er voor de inwoners
van Schoonrewoerd en ver daar buiten weer nieuwe dingen op de markt. Tupperware,
altijd handig in elk huishouden, schilderen op hout, onderbroeken, een
heuse snoepkraam en de ‘standaard dingen’ die er al jaren staan.

Verder had het markt comité zelf een trampoline staan waar gratis gesprongen kon worden.
Ook de zelfgebouwde Kop van Jut, dit jaar voorzien was van een likje verf, stond weer op z’n vertrouwde plek.
Ook het stropdas-schieten was weer aanwezig waar de balkunstenaars zich konden vermaken.
Om 13:00 uur was het finale van deze twee onderdelen. De uitslag was als volgt:

Stropdasschieten
1e Milan de With
2e Raymond van Soest
3e Chiel Boele

Kop van Jut
1e Jan Brouwer
2e Matthijs de Groot
3e Paul den Besten

Na een ieder wat gegeten kon hebben was er een brandweerspel voor de kleinere kinderen.
Maak zo snel mogelijk het vuurtje uit. Met dit warme weer is een beetje water heerlijk en zorgt gelijk voor wat verkoeling.
Iedereen was hierbij winnaar door te grabbelen in de grabbelton. Toen dit afgelopen was, was de clown klaar om
met zijn voorstelling te beginnen. Deze was weer druk met ballonen en draaien en deed kleine trucjes. De grotere
kinderen konden gaan springen op de Sweeper, dit is bekend van Wipe out en je moet dus springen over een arm d
ie steeds ronddraait en wie het langst blijft staan heeft gewonnen. De uitslag:

1e Arjan van Maanen
2e Ton Hunnik
3e Raymond van Soest

Om 18:30 uur stond weer het hardlopen op het programma in 3 categorieën: heren, dames en kinderen t/m 12 jaar.
Helaas was er van de heren en dames categorie niet veel animo, dus hebben we alleen de kinderen t/m 12 jaar gedaan.
De wedstrijd hiervan was erg spannend en werd dan ook beslist door een foto finish. Hierop heeft de jury
lang beraad gepleegd, maar ook hieruit kwam geen winnaar, dus dan maar 2 winnaars, de uitslag:

1e Mart Mourik
1e Maarten Gisolf
3e Yme Stijsiger

Hierna snel ombouwen en starten met win it in a minute, 20 spellen van elk 1 minuut. 10 of meer spellen
voldoende afgerond en je maakt kans op mooie prijzen. De eerste en tweede prijs bestonden uit een tablet, de derde uit een
externe harde schijf en de vierde, gesponsord door van Laar computershop Leerdam, een PC back up. Na 2 uur spelen en
soms opnieuw proberen hadden vele hun deelname formulier ingeleverd en werden er 4 prijswinnaars getrokken.

1e Lex Rochat
2e Anja Sterk
3e Dirkjan Kaan
4e Juliët Hakvoort

Voordat er opgeruimd kon worden was er nog de trekking van de grote verloting, waarbij er 10 waardebonnen te winnen
waren van 250 t/m 25 euro en welke te besteden zijn bij de vele sponsoren van de markt. De uitslag:

1e prijs 22500 6e prijs 23033
2e prijs 23402 7e prijs 22699
3e prijs 22355 8e prijs 24287
4e prijs 23352 9e prijs 22457
5e prijs 23704 10e prijs 23912

2015

Wat er naar uitzag een druilige dag te worden, viel reuze mee. Mooi weer op de dag na Hemelvaart, waar
Schoonrewoerders en inwoners van omliggende dorpen de jaarmarkt bezochten. Een koude ochtend waar de handelaren al
om 6:00 uur op het dorp waren om hun koopwaar uit te stallen.

Zo rond een uur of acht is de markt begonnen en begon ook gelijk de zon er lekker door te komen. Een grote mensenmassa
was in Schoonrewoerd te vinden en ze konden terecht voor de verschillende versnaperingen en koopwaar. Tevens kon
de traptechniek worden getest door het stropdasschieten. Drie van de zes keer op de stropdas en door naar de finale. Ook de
krachten werden getoond door de Kop van Jut vijf van de zes pogingen naar boven te slaan en ook dan ging je door
naar de finale. Veel deelnemers en ook veel finalisten. De Kop van Jut is zelf gebouwd door een aantal leden van het marktcomité
en deze werd dan ook vol trots uitgetest. Tijdens de markt werd een ieder vermaakt door een dweilorkest welke door
het dorp liep. Voor de allerkleinsten was er tweemaal een poppenkastvoorstelling in de muziektent op het dorp.

Na 13:00 uur ging een ieder weer inpakken en werd de Dorpsstraat gebruikt voor een hindernisbaan. Hierbij moest
je eerst als een aap naar de overkant slingeren, voor brandweerman spelen door water naar de overkant te brengen,
net als Tiger Woods een hole in one slaan, een driepunter maken zoals Michael Jordan en scoren net als Robin van
Persie. Dit alles ging op tijd en er waren twee runs, de tijden werden opgeteld en hieruit volgde de winnaar. Na het
eten was er een hardloopwedstrijd. Niet zoals vorig jaar naar de Blauwbijl en terug, maar nu alles op de Dorpsstraat. Zo
is er ook meer te zien voor het publiek. De jongeren t/m 12 jaar drie rondjes en de ouderen vier rondjes. Als hindernis
was er een zandbaan, deze was al neergelegd voor het touwtrekken. Het touw voor het touwtrekken werd weer van
stal gehaald en dit gebeurde in twee categorieën: een groep van vier personen van meer en minder dan 300 kilo.
Tijdens het touwtrekken werden er loten getrokken van de grote verloting.

Zo rond 21:00 uur kon alles worden opgeruimd en ging de muziek in het café ook uit. Rond 23:00 uur was
het dorp weer vrij en werd er schoongeveegd. Zaterdag om 6:00 uur stonden er negen vrijwilligers klaar om het
gehele dorp schoon te maken en het grind te harken. Zoals u leest is er veel te doen geweest tijdens de jaarmarkt.
Dit kan alleen door veel sponsoren. Daarom zijn de sponsoren dankbaar dat we dankzij hen er een mooie dag
van kunnen maken. Het weer speelde uiteraard ook mee.

Hieronder zijn de uitslagen van alle onderdelen nog eens na te lezen. Rest ons nog te melden
dat de markt volgt jaar op 6 mei is en danken we u voor uw deelname.

Prijswinnaars Jaarmarkt Schoonrewoerd 15 mei 2015

Stropdasschieten:
1e prijs: Milan de With
2e prijs: Jaco van Soest
3e prijs: Rutger Verhoef

Kop van Jut:
1e prijs: Jan Brouwer
2e prijs: Pedro van Weverwijk
3e prijs: Antonie Klijn

Hindernisspel:
1e prijs: Wouter Verhoef
2e prijs: Aron van Soest
3e prijs: Lieke de With

Hardloopwedstrijd:
t/m 12 jaar: Maarten Gisolf
Dames: Gabriella van Dam
Heren: Arwin van Soest

Touwtrekken <300 kg:
1e prijs: Soesjes
2e prijs: Zijdekneusjes
3e prijs: Superbikkels

Touwtrekken >300 kg:
1e prijs: de Vuurvreters
2e prijs: de Laatste keer
3e prijs: Puur sport

Uitslag verloting;
1e prijs: lotnummer 20781
2e prijs: lotnummer 20191
3e prijs: lotnummer 20956
4e prijs: lotnummer 20533
5e prijs: lotnummer 20048
6e prijs: lotnummer 20957
7e prijs: lotnummer 21251
8e prijs: lotnummer 21279
9e prijs: lotnummer 22088
10e prijs: lotnummer 21088

2014

De vrijdag na hemelvaart stond traditioneel de jaarmarkt van Schoonrewoerd weer voor de deur.
Na weken van voorbereiding is het mark comité wederom gelukt om er een geslaagde dag van te maken. Vanaf 6 uur
was het een drukte op en in het dorp van de handelaren die hun koopwaar aan het uitstallen waren. De drukte en
gezelligheid zou de gehele dag aanhouden. Voor de kinderen was er de mogelijkheid om een snelle ronde neer
te zetten op het circuit van Zandvoort in een racesimulator, aan elastieken op een trampoline springen en zo je
salto’s oefenen of springen op het springkussen van de brandweer die dan ook gelijk voorlichting gaf en waar je zelf een
vlam in de pan kon blussen. Toneelvereniging Volmoed was aanwezig met levende standbeelden en bij een kettingzaag
demonstratie werden weer beelden van hout gemaakt.

Verder hebben de handelaren goede zaken kunnen doen, dit waarschijnlijk mede door het goede weer.
Er was wederom een veelzijdigheid te krijgen op de markt: de nieuwste rage loombandjes, kleding, speelgoed,
sokken, telefoonaccessoires, horloges, zonnebrillen, fietsen, vele versnaperingen en nog veel meer. Nadat de markt
om 13 uur was afgelopen en een ieder ging inpakken werd er begonnen met het opbouwen van het kinderspel,
hierbij was de bedoeling om een hindernisbaan af te leggen met oa zaklopen en balgooien. Voor de grotere kinderen
was er een stormbaan waarbij je broodkratten moest stapelen, door banden heen en vervolgens in een bad met warm
water golfballen moest opduiken. Zo rond 19 uur begon het hardlopen, naar de Blauwbijl en terug. De snelste tijd was onder
de 10 minuten, een hele prestatie waard. Na het hardlopen is er gestreden om het beachvolleybalkampioenschap van
de jaarmarkt en hieraan deden 16 ploegen aan mee. Tijdens het volleyballen zijn de winnaars van de grote verloting getrokken.
De winnaar van het beachvolleybal moest het na de finale gewonnen te hebben nog opnemen tegen 2 dames van volley
Meerkerk 1. De dames lieten even zien dat ze niet voor niets kampioen geworden zijn en gaven een mooie demonstratie
weg. Na dit alles kon er begonnen worden met opruimen en werd het dorp weer schoongemaakt. Namens het
markt comité een ieder bedankt voor deze gezellige en geslaagde dag.

Prijswinnaars Jaarmarkt Schoonrewoerd 30 mei 2014

Kinderspel tot 8 jaar:
1e prijs: Esther Middag
2e prijs: Annarieke ‘t Lam
3e prijs: Joeri Spronk

Stormbaan vanaf 8 jaar:
1e prijs: Stan Harlaar
2e prijs: Annemijn Kaan
3e prijs: Bram Swaanen
4e prijs: Nathan Bel

Hardloopwedstrijd tot en met 12 jaar:
1e prijs: Rik Terlouw
2e prijs: Gino Vermaat
3e prijs: Raymond van Soest

Hardloopwedstrijd vanaf 13 jaar:
1e prijs: Hans de Leeuw
2e prijs: Dennis Bevelander
3e prijs: Floris de Zeeuw

Hardloopwedstrijd dames:
1e prijs: Paula van Tienen.

Beachvolleybal:
1e prijs: SVZ Zijderveld
2e prijs: Team Wilco de With Hoogeind
3e prijs: Toppers
4e prijs: Team Alwin van Dijk